2ο Διεθνές Συνέδριο
DC-Me 2: Digital Challenges for Museum Experts

Υποστηρίζεται από το έργο Mu.SA: Museum Sector Alliance

Electra Metropolis Hotel, Αθήνα

25 Νοεμβρίου 2016, Αθήνα
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

Σχετικα

...
Κατεβάστε την αφίσα από εδώ

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (http://daissy.eap.gr), σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (http://network.icom.museum/icom-greece/), διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “DC-Me 2: Digital Challenges for Museum Experts”, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από το έργο “Mu.SA: Museum Sector Alliance”, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Erasmus+ / Sector Skills Alliances. Το ΕΑΠ είναι ο συντονιστής φορέας του έργου, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη 11 φορείς από τις χώρες Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή των ψηφιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών του Μουσείου, το σχεδιασμό νέων επαγγελματικών ρόλων και την ανάπτυξη αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας κατάρτισης του προσωπικού των Μουσείων της Ευρώπης σε ψηφιακές δεξιότητες και ικανότητες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδρίες, στις οποίες θα καταγραφούν οι ανάγκες των επαγγελματιών του Μουσείου, όπως αυτές ανα-διαμορφώνονται λόγω της διαρκούς εξέλιξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και της διαρκώς αυξανόμενης υιοθέτησής τους από Μουσεία και άλλους φορείς Πολιτισμού. Ομιλητές από την Ελλάδα και τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο θα παρουσιάσουν την πολιτιστική ατζέντα της Ευρώπης μέσα από τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για μια Πολιτιστική και Δημιουργική Ευρώπη, ανερχόμενα επαγγέλματα στο χώρο των Μουσείων και σύγχρονα παραδείγματα μουσειακής κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες και ικανότητες. Κατά την τελευταία συνεδρία θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν σε στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιδρύματα και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Πολιτισμού (προσωπικό, Διευθυντές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής), σε φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε κοινωνικούς εταίρους και σε κάθε ενδιαφερόμενο από την βιομηχανία των ΤΠΕ και τον χώρο του Πολιτισμού.

Κατεβάστε την ανακοίνωση για το συνέδριο από εδώ.

Συμμετοχη

Ελεύθερη είσοδος

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Φόρμα Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ.

Πιστοποιητικό

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Δεν θα παρέχεται υπηρεσία μετάφρασης.

Προγραμμα & ομιλητες

Προγραμμα

Διαβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Ομιλητες

Ενημερωθείτε για τους ομιλητές του συνεδρίου (στα Αγγλικά). (Πατήστε στα ονόματα, για να διαβάσετε περισσότερα!)

Salutation - Opening the Conference
Session 1
  • Robert Manchin, President / Acting Secretary General, Culture Action Europe, Belgium
  • Romina Surace, Senior Researcher, Symbola - Foundation for Italian Qualities, Italy
  • Christina Makrygianni, Eurotraining, Hellas
  • Dr. Achilles D. Kameas, Associate Professor at Hellenic Open University, Director of DAISSy research group, Coordinator of Mu.SA project, Hellenic Open University, Hellas
Session 2
  • Panagiota Polymeropoulou, Researcher, Hellenic Open University, Hellas
  • Ana Fernambuco, Project Manager, Mapa das Ideias, Portugal
  • Inês Câmara, Project Manager, Mapa das Ideias, Portugal
  • Dr. Alexandra Bounia , Associate Professor at University of the Aegean, Chair of the Hellenic Committee of ICOM, ICOM GR, Hellas
  • Margherita Sani , Project Manager, Istituto per I Beni Artistici Culturali e Naturali della Regione Emilia Romagna IBACN, Italy
  • Dr. Nikolaos Georgiadis , Scientific Advisor, National Organisation for the Certification of Qualifications and Vocational Guidance EOPPEP, Hellas
Session 3

Επικοινωνια

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο Δρ. Αχιλλέα Καμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΑΠ, kameas [at] eap.gr και τους διοργανωτές του συνεδρίου στη διεύθυνση info [at] daissy.eap.gr.