SDY_summerschool 2017 (3)

Δελτίο Τύπου 3ου Θερινού Σχολείου Διάχυτου Υπολογισμού

Επιτυχημένη διεξαγωγή του 3ου Θερινού Σχολείου Διάχυτου Υπολογισμού με τίτλο «Emerging Technologies for 5G and Internet of Things»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το 3ο Θερινό Σχολείο (ΘΣ-ΣΔΥ) με θέμα «Emerging Technologies for 5G and Internet of Things» (http://sdy.eap.gr/summerschool2017), συνολικής διάρκειας 11 ημερών. Το 3o ΘΣ-ΔΥ συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού, Ποιότητας και Περιρρέουσας Νοημοσύνης του ΕΑΠ, το ΠΜΣ «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (ΣΔΥ)» του ΕΑΠ και το Ερευνητικό Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών, Ασφάλειας και Δικτύων (ΣΥΑΔ) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της IEEE Communication Society (Education and Services Board) και του OK!THESS το οποίο διέθεσε τις εγκαταστάσεις του για την πραγματοποίηση των δια ζώσης διαλέξεων.

Ο κύριος σκοπός της σειράς των Σχολείων Διάχυτου Υπολογισμού είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στα γνωστικά αντικείμενα που άπτονται του σχεδιασμού και της ανάπτυξης Συστημάτων Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (ΚΔΥ). Φέτος δόθηκε έμφαση στις Προηγμένες Τεχνολογίες Επικοινωνιών 5ης Γενιάς (5G) και στο Διαδίκτυο των Αντικειμένων (Internet of Things – IoT).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε (α) μελέτη από απόσταση επιλεγμένου εκπαιδευτικού υλικού, (β) διαλέξεις και συνεδρίες hands-on από 11 ομιλητές από Πανεπιστήμια και εταιρίες της Ελλάδας και της αλλοδαπής και (γ) τη διεθνή Ημερίδα IEEE 5G Greece με ομιλητές περισσότερα από 35 διακεκριμένα στελέχη εταιριών τηλεπικοινωνιών, ερευνητές και ακαδημαϊκούς από την αλλοδαπή και την Ελλάδα.

Το 3ο ΘΣ-ΣΔΥ παρακολούθησαν 25 εκπαιδευόμενοι, στην πλειοψηφία τους ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, πτυχιούχοι/φοιτητές Τμημάτων Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ή άλλων συναφών ειδικοτήτων. Την επιστημονική ευθύνη είχαν οι Αχιλλέας Καμέας (kameas@eap.gr), Αν. Καθηγητής ΕΑΠ, Δντης ΠΜΣ ΣΔΥ και Περικλής Χατζημίσιος (pchatzimisios@ieee.org), Αν. Καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέλος ΣΕΠ ΠΜΣ ΣΔΥ.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο http://sdy.eap.gr/summerschool2017/

SDY_summerschool 2017 (3) SDY_summerschool 2017 (2) SDY_summerschool 2017 (1)

 

Posted in ΣΔΥ and tagged .