Απονομή του πρώτου βραβείου στον Καθηγητή Α. Καμέα από τον Fernando Trujillo Saez, senior lecturer του Granada University και content creator στην Conecta13

Ευρωπαϊκό βραβείο απονεμήθηκε στην ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ

Κατά τη διεθνή εκδήλωση ALL Digital Summit 2018, η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες 18 και 19 Οκτωβρίου, απονεμήθηκε στην ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ το πρώτο βραβείο Καλύτερου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Πόρου (Best Digital Resource) για το Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Online Open Course – MOOC) με τίτλο “Addressing Global Citizenship Education through Digital Storytelling”, το οποίο αναπτύχθηκε το 2017 υπό την επίβλεψη ερευνητών της DAISSy στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου BRIGHTS.

Η επιλογή έγινε μετά από ψηφοφορία ειδικών, αλλά και μελών του Ευρωπαϊκού δικτύου φορέων ALL Digital. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της κοινοπραξίας του έργου BRIGHTS ο Δρ. Αχιλλέας Καμέας, Καθηγητής του ΕΑΠ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας DAISSy. Η τελετή έλαβε χώρα στο Inspire room του Hotel Bloom στις Βρυξέλλες, με την παρουσία περισσότερων από 100 συμμετεχόντων, ενώπιον των οποίων ο κ. Καμέας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην δημιουργία του MOOC, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ερευνητές της ομάδας DAISSy για την ανάπτυξη μιας φιλικής διαδικτυακής πλατφόρμας MOOC και υψηλής ποιότητας ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου. Όπως είπε, η πρώτη απόπειρα διάθεσης του MOOC προσέλκυσε περίπου 1.300 εγγραφές (το 40% των εκπαιδευόμενων το ολοκλήρωσε με επιτυχία), ενώ η επόμενη διάθεση θα γίνει στο πρώτο 6μηνο του 2019. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα (link) .

Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή θα βρείτε εδώ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε για το MOOC του έργου BRIGHTS εδώ. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα έργα της ερευνητικής ομάδας DAISSy από την ιστοσελίδα της (link).

Posted in News & Events and tagged .