synedrio_750x290-slider-new-740x360

Πρόσκληση στο Συνέδριο «Διάσπαση και Αποκλεισμός: Κατανοώντας και Ξεπερνώντας τις Πολύπλευρες Επιπτώσεις της Κρίσης» (FRAGMEX)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 (11:00-19:00) στο Impact Hub (Καραϊσκάκη 28 Ψυρρή, Αθήνα, 10554, πλησίον του σταθμού μετρό «Μοναστηράκι»), θα πραγματοποιηθεί συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του ερευνητικού προγράμματος “Fragmentation and Exclusion: Understanding and Overcoming the Multiple Impacts of the Crisis – Διάσπαση και Αποκλεισμός: Κατανοώντας και Ξεπερνώντας τις Πολύπλευρες Επιπτώσεις της Κρίσης (FRAGMEX)”.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν ευρήματα του προγράμματος, αναφορικά με τις εξελίξεις σε θέματα φτώχειας, ανεργίας και επισιτιστικής ανασφάλειας στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς και πολιτικές αντιμετώπισής τους. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση ευρημάτων της έρευνας, αναφορικά με το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τέλος, θα παρουσιαστεί η εξέλιξη των αντιλήψεων και του δημόσιου διαλόγου στην Ελλάδα, σχετικά με το ρόλο της Γερμανίας και της ΕΕ κατά τη διαχείριση της κρίσης.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα FRAGMEX συμμετέχουν το Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και τα πανεπιστήμια Ντούισμπουργκ-Έσσεν και Βόννης. Στην Ελλάδα ,το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), με ευρύτερο στόχο τη μελέτη των φαινομένων διάσπασης που έχουν παρατηρηθεί, τόσο μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες όσο και μεταξύ τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.fragmex.eu.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης του συνεδρίου σε όσους το επιθυμούν. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στην αγγλική γλώσσα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε στη διεύθυνση crisisobservatory@eliamep.gr. Θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας εφόσον απαιτηθεί.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ και τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Posted in Uncategorized.