SONET-BULL
-
Info
Τίτλος Using social networking ICT tools with peer learning and crowdsourcing techniques to train school communities on how to deal with student bullying
Ακρώνυμο SONET-BULL
Πλαίσιο Erasmus +
Αριθμός Πρότασης 2014-1-EL01-KA200-001602
Ημ/νία Έναρξης – Λήξης Έργου 01-09-2014 – 31-08-2016
Διάρκεια 24 μήνες
Εργαλείο / Τύπος Cooperation for innovation and the exchange of good practices / Strategic Partnerships for school education
Πηγή Χρηματοδότησης Ευρωπαϊκή Ένωση, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – IKY
Συνολική Χρηματοδότηση του Έργου 252.727,00 €
Επίσημη Ιστοσελίδα Έργου http://www.sonetbull.eu/
Πλατφόρμα http://www.sonetbull-platform.eu/
Κατάσταση Ολοκληρωμένο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το φαινόµενο του σχολικού εκφοβισµού δεν πρέπει να υποτιµηθεί, γιατί οι επιπτώσεις του για τους µαθητές και τις οικογένειές τους είναι καταστροφικές. Έχει γίνει µια επιδη – µία στην κοινωνία µας όπως προκύπτει από πληθώρα µελετών σε όλη την Ευρώπη και σε παγκόσµιο επίπεδο. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη µιας διαδικτυακής πλατφόρµας κατάρτισης η οποία θα παρέχει σε εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές εκπαιδευτικών και άλλους ενδιαφερόµενους, πρόσβαση σε διαπιστευµένο εκπαιδευτικό υλικό για τον σχολικό εκφοβισµό, και την δυνατότητα να µοιράζονται τις εµπειρίες τους µε τους συνάδελφους τους. Σε αυτό το έργο, προτείνουµε το συνδυασµό σύγχρονων παιδαγωγικών προσεγγίσεων (e-learning και οµότιµη µάθηση) µε ευρέως χρησιµοποιούµενα τεχνολογικά µέσα (διαδίκτυο, µέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινητά τηλέφωνα), µε σκοπό να παρέχεται έγκαιρη και συνεχής υποστήριξη στο σύνολο της σχολικής κοινότητας για την αντιµετώπιση του σχολικού εκφοβισµού. Για την δηµιουργία κατάλληλου κλίµατος εκπαίδευσης και για την αποτελεσµατική διαχείριση του προβλήµατος του σχολικού εκφοβισµού, είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία µεταξύ όλων των βασικών ενδιαφερόµενων, στους οποίους απευθύνεται το έργο αυτό, δηλαδή τους:
- Εκπαιδευτικούς
- Εκπαιδευτές Καθηγητών
- Διευθυντές σχολείων, Συµβούλους και ѱυχολόγους
- Γονείς
- Ενώσεις γονέων
- Περιφερειακές και τοπικές εκπαιδευτικές αρχές
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ
Στόχοι του έργου είναι να παραρχθούν:
- Kαλές πρακτικές, αναφορές, νοµικά πλαίσια,µελέτες περιπτώσεων σχετικές με τον εκφοβισμό
- Ορισµός απαραίτητων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για την αντιµετώπιση του εκφοβισµού
- Σχεδιασµός µεθοδολογίας οµότιµης µάθησης και καθορισµός των µαθησιακών αποτελεσµάτων
- Μεθοδολογία για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισµού.
- Σχεδιασµός ѱηφιακού εκπαιδευτικού περιεχοµένου
- Μια πλατφόρμα μάθησης με χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης
- Ένας οδηγός για μελλοντική αξιοποίηση και βιωσιμότητα
Συνέδριο
Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (http://daissy.eap.gr) διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με αντικείμενο την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 9.30 – 17.00, στο AMALIA HOTEL Λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα.
Το Συνέδριο εντάσσεται στο διακρατικό έργο «SONET-BULL: Using ICT networking tools with peer learning and crowdsourcing to train school communities to counter student bullying» (http://www.sonetbull.eu/), το οποίο συντονίζεται από το ΕΑΠ.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν η βασική θεματολογία της κατάρτισης, το εκπαιδευτικό υλικό, η εργασία και διαδικτυακή αλληλο-εκπαίδευση των ομάδων του Δικτύου και τα σημαντικότερα αποτελέσματά τους, όπως αυτά καταγράφηκαν στην πλατφόρμα, μέσα από ατομικές ή ομαδικές εργασίες. Έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση καλών πρακτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπως αυτές εφαρμόστηκαν από εκπαιδευτικούς – μέλη του Δικτύου. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν ακόμη σύγχρονες θεωρητικές τοποθετήσεις που αφορούν το φαινόμενο του εκφοβισμού καθώς και οι προοπτικές αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου μέσα στο αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (Διευθυντές σχολικών μονάδων, Διδακτικό προσωπικό, Γονείς), σε υπεύθυνους σχεδιασμού και εφαρμογής εκπαιδευτικών πολιτικών (Γραφεία Περιφερειακών και Σχολικών Διευθύνσεων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Υπεύθυνοι επιστημονικής και εκπαιδευτικής καθοδήγησης), σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε φοιτητές και ερευνητές ανθρωπιστικών επιστημών και γενικά σε κάθε ενδιαφερόμενο για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο εδώ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φαξ: +30 2610 367 738