logo-restart

Δελτίο Τύπου της διαδικτυακής εναρκτήριας συνάντησης RE-START

logo-restartΗ ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συμμετέχει στις δραστηριότητες του νέου έργου με τίτλο » RE-START – Reinforcing the circular economy model for START-ups«, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + 2021-2027.

Το έργο RESTART  (διάρκειας 24 μηνών) στοχεύει να υποστηρίξει φοιτητές στην ανάπτυξη νέων εγχειρημάτων, αλλά και να τους δείξει πώς να εμπορευματοποιήσουν τις επιχειρήσεις και τις καινοτόμες ιδέες τους, δημιουργώντας πανεπιστημιακά spin-offs. Η κύρια ομάδα-στόχος, που θα συμμετάσχει σε όλες τις δραστηριότητες του έργου, θα αποκτήσει πρόσβαση σε θερμοκοιτίδες, κέντρα καινοτομίας, επαγγελματίες συμβούλους και ειδικούς σε θέματα επιχειρηματικότητας. Το έργο θα ενθαρρύνει τους φοιτητές να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα στην εμπορευματοποίηση των καινοτόμων ιδεών τους, ενσωματώνοντας στρατηγικές κυκλικής οικονομίας. Οι εκπαιδευτές και οι ακαδημαϊκοί που ενδιαφέρονται γενικά για την επιχειρηματικότητα αλλά και ειδικότερα για τα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα, μπορούν να ενισχύσουν τις υπηρεσίες τους υιοθετώντας το υλικό και τις προσεγγίσεις του RE-START, που σχετίζονται περισσότερο με τα ενδιαφέροντά τους και το κοινό-στόχο τους.

Στις 26 Ιανουαρίου 2022, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου RE-START πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με οικοδεσπότη την GrantXpert από την Κύπρο, Συντονιστή του έργου. Η πρώτη συνάντηση του έργου ήταν αφιερωμένη σε μια επισκόπηση του έργου RE-START, της πρότασης που υποβλήθηκε και προηγούμενων συμφωνιών μεταξύ των εταίρων. Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στη δικτύωση, τη διαχείριση έργου, τις διοικητικές και οικονομικές πτυχές, τη διασφάλιση ποιότητας και τις υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων όλων των εταίρων. Αποτέλεσε σημαντική βοήθεια για τους εταίρους, προκειμένου να κατανοήσουν σωστά τα παραδοτέα του έργου, όπως την Εργαλειοθήκη Κυκλικού Επιχειρηματικού Πλάνου, το Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τον Οδηγό για Εκπαιδευτές και Ακαδημαϊκούς καθώς και τις Τομεακές Συνεργασίες. Επιπλέον, η συνάντηση όρισε με σαφήνεια το πλάνο εργασίας και τα καθήκοντα του κάθε εταίρου.

Στο τέλος του έργου, οι κατά τόπους νεοφυείς επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές και οι θερμοκοιτίδες, θα μπορούν να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες, συνεργαζόμενοι με επίδοξους φοιτητές οι οποίοι θα κατέχουν μια μεγάλη εμπειρία δημιουργίας ενός κυκλικού επιχειρηματικού μοντέλου, μέσω του οποίου είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν καινοτόμες ιδέες που θα εξελιχθούν σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις άλλες δραστηριότητες της ερευνητικής ομάδας DAISSy:

• Website: http://daissy.eap.gr
  • Linkedin: https://www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/
  • Facebook: @DAISSyResearchGroup
  • Twitter: @daissy_research
  • Instagram: @daissy_researchgroup
  • Email: info@daissy.eap.gr

Συνεργάτες του Έργου:

• GrantXpert Consulting Limited , Cyprus – Project coordinator
  • Hellenic Open University, Greece and its DIASSy Research Group
  • Danmar Computers Sp Zo.o. ,Poland
  • I.D.E.A. – Innovate Develop Excel Accomplish Limited, Cyprus
  • Fundación Empresa Universidad de Alicante de la Comunidad Valenciana (FUNDEUN), Spain
  • Universidade da Beira Interior, Portugal
  • Innovation Hive, Greece
Posted in News & Events and tagged .