biblio-all-digital

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, φορέας-εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου BIBLIO στην Ελλάδα, συμμετέχει στην ALL DIGITAL WEEK 2022

biblio-all-digitalΕκ μέρους του εταιρικού σχήματος του Ευρωπαϊκού έργου #DigitalBiblio, η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του ΕΑΠ, φορέας εταίρος στην Ελλάδα, σας προσκαλεί στο Διεθνές εργαστήριο με τίτλο “BIBLIOExchanging ideas on transforming Libraries in the digital age“, που διοργανώνεται την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, 14:30-16:00 (CET).

Η DAISSy-ΕΑΠ υποστηρίζει ενεργά τη διεθνή εκδήλωση που στοχεύει στην παρουσίαση των Μαθημάτων Εξειδίκευσης (Specialization Courses) του έργου.

  • Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης εστιάζει στη σπονδυλωτή διάρθρωση του συνολικού προγράμματος σπουδών BIBLIO καθώς και στον τρόπο αξιολόγησης των υφιστάμενων ικανοτήτων και της υπάρχουσας εμπειρίας, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να προσαρμόσουν τη μαθησιακή τους διαδρομή. Αναδεικνύεται η εναρμόνιση των μαθημάτων με τα ευρωπαϊκά πλαίσια DigComp και EntreComp, και αναλύεται η διαδικασία πιστοποίησης.
  • Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων για συγκεκριμένες ιδέες/εργασίες σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιβλιοθηκών. Πρόκειται για συνεδρία που θα εμπνεύσει τους συμμετέχοντες-χουσες στο Μάθημα Εξειδίκευσης BIBLIO, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη μαθητεία τους σε βιβλιοθήκες σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Tο διεθνές εργαστήριο του έργου BIBLIO εντάσσεται στις δράσεις της εκστρατείας #ALLDIGITALWEEK2022 .

Μέλος του δικτύου ALL DITIGAL είναι η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, που υλοποιεί το έργο BIBLIO (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ / 612411-EPP-1-2019-1-IT-EPPKA2-SSA) ως φορέας-εταίρος στην Ελλάδα, με την Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ ως βασικό συνεργάτη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο BIBLIO καθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ:

 

Posted in News & Events and tagged .