all-digital-summit-7

Συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας DAISSy στο All Digital Summit 2018

Η διεθνής εκδήλωση ALL Digital Summit 2018 έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες 18 και 19 Οκτωβρίου 2018. Η ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ είχε ισχυρή παρουσία, προβάλλοντας το ερευνητικό της έργο και το Ίδρυμα γενικότερα, σε ένα κοινό που ξεπερνούσε τα 150 άτομα, τα οποία προέρχονταν από οργανισμούς εκπαίδευσης και κατάρτισης που εδρεύουν σε περισσότερες από 20 Ευρωπαϊκές χώρες.

Περίπτερο DAISSy

Το περίπτερο της ερευνητικής ομάδας DAISSy στελέχωσαν ο Καθηγητής ΕΑΠ και Διευθυντής της DAISSy Α. Καμέας, ο Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και ερευνητής της DAISSy Β. Βασιλειάδης και ο Δρ. Θ. Παναγιωτακόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού, Ποιότητας και Περιρρέουσας Νοημοσύνης του ΕΑΠ. Τα μέλη της DAISSy ενημέρωναν τους επισκέπτες για το χαρακτήρα και την αποστολή του ΕΑΠ, τα έργα που υλοποιεί η ομάδα και τα μελλοντικά ερευνητικά σχέδια, ενώ διένειμαν και φυλλάδια των έργων.

 

Βραβείο Καλύτερου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Πόρου

all-digital-summit-4jpgΚατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, απονεμήθηκε στην DAISSy το πρώτο βραβείο Καλύτερου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Πόρου (Best Digital Resource) για το Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Online Open Course – MOOC) με τίτλο “Addressing Global Citizenship Education through Digital Storytelling”, το οποίο αναπτύχθηκε το 2017 υπό την επίβλεψη ερευνητών της DAISSy στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου BRIGHTS. Η επιλογή έγινε μετά από ψηφοφορία ειδικών, αλλά και μελών του Ευρωπαϊκού δικτύου φορέων ALL Digital. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ.

 

 

 

 

Εργαστήριο “How to promote STEM education and training with Mobile and Internet of Things technologies”

all-digital-summit-5Η ερευνητική ομάδα DAISSy διοργάνωσε το εργαστήριο “How to promote STEM education and training with Mobile and Internet of Things technologies – Πώς να προωθήσετε την εκπαίδευση STEM και την κατάρτιση με τις τεχνολογίες κινητού υπολογισμού και Διαδικτύου των Πραγμάτων”, το οποίο υποστηρίχθηκε από το έργο UMI-Sci-Ed. Το εργαστήριο αποσκοπούσε στο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τον αντίκτυπο των τεχνολογιών κινητού υπολογισμού και IoT σε οργανισμούς που παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση και το επιχειρηματικό δυναμικό που αυτές προσφέρουν. Ο στόχος ήταν οι συμμετέχοντες όχι μόνο να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πώς να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους αλλά και να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις σχετικά με το θέμα ώστε να διαδώσουν τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητες στις κοινότητες και τις περιφέρειές τους. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ.

 

Εργαστήριο “How to create a mini-MOOC”

all-digital-summit-6Επιπλέον, η DAISSy διοργάνωσε το εργαστήριο “How to create a mini-MOOC – Πώς να δημιουργήσετε ένα mini-MOOC”, το οποίο υποστηρίχθηκε από το έργο BRIGHTS. Στόχος αυτού του εργαστηρίου ήταν να δώσει στους συμμετέχοντες μια γενική εικόνα των τρεχουσών τάσεων ανάπτυξης MOOC, των προκλήσεων σχεδιασμού και ανάπτυξης και των ζητημάτων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ.

 

 

 

 

 

Απολογισμός

all-digital-summit-7Η ερευνητική ομάδα DAISSy είχε εξαιρετικά θετική παρουσία στην εκδήλωση ALL Digital Summit 2018. Το περίπτερο προσέλκυσε σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, περισσότερα από 100 άτομα επισκέφτηκαν το περίπτερο, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της DAISSy και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο ερευνητικών έργων. Δημιουργικές συναντήσεις έλαβαν χώρα, οι οποίες οδήγησαν σε καινοτόμες και υποσχόμενες ιδέες. Το περιεχόμενο των δύο εργαστηρίων αποδείχθηκε πολύ ελκυστικό, καθώς αθροιστικά συμμετείχαν σε αυτά περισσότερα από 60 άτομα, τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές (MOOCs και εκπαίδευση STEM). Μέσα από την αλληλεπίδραση που έλαβε χώρα, αναδείχθηκαν οι ανάγκες των οργανισμών κατάρτισης στα ανωτέρω αντικείμενα, τις οποίες θα επιχειρήσει να καλύψει η DAISSy στο πλαίσιο κοινών ερευνητικών έργων. H βράβευση της DAISSy αποτελεί αναγνώριση της υψηλής ποιότητας και χρησιμότητας των αποτελεσμάτων που παράγει μέσα από τη συμμετοχή της σε κοινοπραξίες Ευρωπαϊκών έργων. Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας, η επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων προϋποθέτει συμμετοχή, συνεργασία, αίσθημα ευθύνης αλλά και την δυνατότητα ενσωμάτωσης της απαραίτητης καινοτομίας και την ικανότητα καθοδήγησης της ομάδας προς τον συγκεκριμένο στόχο, ικανότητες που διαθέτει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ερευνητική ομάδα DAISSy.

 

Posted in News & Events.